Tanssille ry residenssi

Vuoden 2021 Tanssille ry:n tilaresidenssiin on valittu tanssitaiteilijat Riikka Lakea ja Vincent Jonsson.

Tanssille ry lanseerasi syksyllä 2020 avoimen haun tilaresidenssiin. Yhdistys tarjoaa 30 tuntia ilmaista harjoitustilaa yhdelle koreografille/tanssin ammattilaisryhmälle syyskaudelle 2021. Valintakriteereinä on ollut ensi-illan toteuttaminen vuosien 2021-2022 aikana, ammattimaisuus, tilan tarve ja halukkuus jakaa teoksen harjoitusprosessia Tanssille ry:n jäsenille. Tanssille ry on tulevan esityksen yksi osatuottajista. Harjoitustila on Helsingin Tanssiopiston Leipätehtaan salissa Sörnäisissä.

Residenssin kokonaiskesto on kaksi viikkoa, jonka aikana koreografi/ryhmä voivat treenata ilmaiseksi Tanssille ry:n aamutunneilla ja jatkaa tämän jälkeen työskentelyä salissa kolme tuntia/päivä. Residenssin saava koreografi/ryhmän edustaja sitoutuu myös opettamaan neljä Tanssille ry:n treenituntia residenssijakson aikana sekä pitämään yleisölle avoimen demon. Opetuksesta maksetaan tanssinopettajien työehtosopimuksen mukainen palkka, mutta demo kuuluu residenssin ehtoihin.

Tilaresidenssin tarkoituksena on tukea aliresurssoitua ammattilaiskenttää sekä jakaa praktiikoita ammattilaisten kesken. Tanssille ry:n tavoitteena on tehdä residenssitoiminnasta sekä teosten osatuottamisesta säännöllistä ja jatkuvaa. Tavoitteenamme on tarjota 30 tunnin tilaresidenssi kaksi kertaa vuodessa.