Tanssille ry:n Tilaresidenssi 2022

Klikki-kollektiivi

Syksyn 2022 haussa tilaresidenssiimme valikoitui Klikki-kollektiivi. Kollektiivi työskentelee residenssissä 28.11 - 9.12.2022. Residenssijakson lopuksi on kaikille avoin demo perjantaina 9.12 klo 14.00. Tervetuloa!

Tanssille ry:n residenssi on Klikki-kollektiivin ensimmäinen yhteinen työrupeama, johon ryhmän jäsenistä osallistuvat Taru Aho, Emilia Ahopelto, Tanja Kuurola ja Laura Kärkäs. Residenssissä syvennytään kollektiivisten työtapojen kehittämiseen ja taidetanssin ja breikin liikemaailmoihin itsenäisesti työstettyjen liikemateriaalien, erilaisten scorejen, tehtävien ja improvisaation kautta. Materiaalit jaetaan yhteisiksi ja ryhmätyöllä niistä rakennetaan kokonaisuus, jossa tarkastellaan tanssilajien liikemaailmojen välisyyttä, kuitenkin niiden erityispiirteitä ja autonomiaa vaalien.

Tanssille ry lanseerasi syksyllä 2022 avoimen haun tilaresidenssiin. Yhdistys tarjoaa 36 tuntia ilmaista harjoitustilaa yhdelle koreografille/tanssin ammattilaisryhmälle syyskaudelle 2022. Valintakriteereinä on ollut ammattimaisuus, tilan tarve ja halukkuus jakaa teoksen harjoitusprosessia Tanssille ry:n jäsenille. Harjoitustila on Helsingin Tanssiopiston Leipätehtaan salissa Sörnäisissä.

Residenssin kokonaiskesto on kaksi viikkoa, jonka aikana koreografi/ryhmä voivat treenata ilmaiseksi Tanssille ry:n aamutunneilla ja jatkaa tämän jälkeen työskentelyä salissa neljä tuntia/päivä. Residenssin saava koreografi/ryhmän edustaja sitoutuu myös opettamaan kolme Tanssille ry:n treenituntia residenssijakson aikana sekä pitämään yleisölle avoimen demon.

Tilaresidenssin tarkoituksena on tukea aliresurssoitua ammattilaiskenttää sekä jakaa praktiikoita ammattilaisten kesken. Tanssille ry:n tavoitteena on tehdä residenssitoiminnasta jatkuvaa.