Tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelman julkaisu

21.10.2021

Tanssille ry on tehnyt tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman vuosille 2021-2023. Suunnitelman tueksi ja kartoittaaksemme nykyistä tilannetta yhdenvertaisuuden näkökulmasta toteutimme 1.12.2020-15.1.2021 yhdenvertaisuuskyselyn suomeksi ja englanniksi. Kyselyyn vastasi 17 henkilöä.

Tanssille ry on rekrytoinut yhdistyksen tueksi tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusvastaavan. Tanssija-esiintyjä Maija Karhunen on lupautunut tehtävään. Tanssille ry kannustaa ottamaan yhteyttä matalalla kynnyksellä yhdistyksen hallitukseen, koordinaattoriin tai tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusvastaavaan, mikäli syrjintää tai asiatonta käytöstä toiminnassamme esiintyy. Olemme lisänneet nettisivuillemme nimettömän palautteenantolomakkeen.

Tässä linkki palautelomakkeeseen: Tanssille ry palautelomake (google.com)

Muut suunnitellut tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta edistävät toimenpiteet Tanssille ry:llä on kirjattu uuteen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmaan.

Toivottavasti muutkin tanssinalan toimijat tekevät jatkossa yhdenvertaisuuskyselyjä, sillä kyselyn vastauksien perusteella tanssin kentällä on niille suuri tarve. Ne antavat mahdollisuuden ja foorumin kertoa mieltä painavista asioista myös laajemmin tanssinalaan liittyen. Se, miten voimme jatkossa kukin omalla toiminnallamme edistää tanssin ammattilaisten hyvinvointia, on yhteinen asia.