Flying Low & Passing Through - työpaja 3.-4.6.2023

07.05.2023

kuva: Arnaud Beelen / TicTac Art Centre


Information in English, click here

Pidätkö lattiatyöskentelystä? Haluaisitko oppia tekniikoita, joiden avulla pystyt liikkumaan virtaavasti spiraloiden kohden maata ja sieltä ylös kevyesti, nopeasti ja ilolla?

Pidätkö ryhmässä liikkumisesta ja hetkessä olemisesta? Toivoisitko oppivasi uusia työkaluja ryhmäimprovisaatioon? Sukella Flying Low & Passing Through -metodeihin Rebecca Laube-Pohton kanssa!

Työpaja on suunnattu tanssin ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville. Työpaja painottuu Passing Through -metodiin seuraavasti: klo 11-12 Flying Low, klo 12-15 Passing Through. Kurssi ohjataan suomeksi ja tarpeen mukaan myös englanniksi..

La 3.6. ja su 4.6. klo 11.00-15.00

Ohjaaja: Rebecca Laube-Pohto

Hinta:  

2 pvä: 75€ / Tanssille ry: n jäsenet 70€ / tanssinalan ammattiin opiskelevat 65€

1 pvä / lauantai: 45€ / Tanssille ry: n jäsenet 40€ / tanssinalan ammattiin opiskelevat 35€

Paikka: Zodiak Studio C4 (Kaapelitehdas, C-rappu, 4krs)

Tämä työpaja järjestetään yhteistyössä Zodiakin kanssa. 

Ilmoittautuminen kurssille on hyvä tehdä ajoissa, viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssin alkua eli 20.5. mennessä. Tämän jälkeen kurssille voi vielä ilmoittautua mikäli ryhmässä on tilaa. Kurssille voi tulla mukaan 3.6. asti. Mikäli kurssille ei ilmoittaudu riittävästi osallistujia, ilmoitetaan kurssin peruuntumisesta viimeistään 10 päivää ennen kurssin alkua sähköpostitse ilmoittautuneille ja kurssimaksu palautetaan automaattisesti.

Kurssille ilmoittautuminen tapahtuu verkkokaupan kautta.

Lisätiedot ja yhteydenotot: elina.hauta-aho@zodiak.fi / 044 975 4698


Flying Low:

Flying Lowssa keskitytään pääasiassa tanssijan ja lattian väliseen suhteeseen. Tunnilla käydään läpi yksinkertaisia liikesarjoja, joiden aikana aktivoidaan kehon keskustaa, tutkitaan nivelten välistä suhdetta toisiinsa ja liikutaan tilassa ylhäältä alas lattialle ja takaisin lattialta ylös. Sarjat liikkuvat aina tiettyjä reittejä ja spiraaleja pitkin. Tunti kehittää muun muassa fyysistä havainnointia ja valpautta, tietoisuutta kehosta, sekä nopeankin liikkeen hallitsemista. Työskentelyn pääteemoina kulkevat supistuminen ja laajeminen. Tunnilla työskennellään ryhmässä ja harjoitetaan tietoisuutta koko ympäröivästä tilasta: ilmasta, lattiasta, energiasta ja kanssa liikkujista. Flying Low -tunneilla pääsee haastamaan itseään, mutta kuitenkin työskentelemään oman kehon lisäksi muiden tilassa olevien kanssa.

Passing Through:

Passing Through -konsepti on eräänlainen ryhmäkompositio tai improvisoitu koreografia, jonka sisällä on tietyt säännöt/raamit. Näiden raamien sisällä on rajattomia mahdollisuuksia ja reittejä. Ryhmä luo hetkessä koreografiaa, joka muokkaa tilaa ja tilassa olevia. Työpajassa tutustumme erilaisten harjoitteiden avulla PT-konseptiin ja sen sisältämiin osiin, sekä tanssimme yhdessä konseptin sisällä. Harjoitellaan mm. liikkumista erilaisilla reiteillä, valppaana oloa/reagointia toisiin samalla omassa liikkeessä sisällä olemisessa, seuraajana ja seurattavana oloa ja yhdessä tilan hahmoittamista ja muokkaamista. Kurssilta saa uusia virikkeitä ja tapoja liikkua tilassa yhdessä ja erikseen ja opetellaan kuinka tulla tietoisemmaksi tilasta, jossa on. Kurssiin sisältyy hyvää energiaa sekä tanssin ja yhdessä tekemisen iloa. Yhteyden luominen ympäröivään tilaan ja spontaanimmat valinnat improvisoinnin aikana kehittyvät. Hauskaa tulee olemaan ja tanssimaan pääsee varmasti!


FL ja PT -metodien/konseptien yhteyteen kuuluu työskentely ryhmässä ja improvisatoriset harjoitteet. Lisää metodien kehittäjästä David Zambranosta: https://www.davidzambrano.org

Passing Throughsta: https://www.davidzambrano.org/?page_id=276

ja Flying Lowsta: https://www.davidzambrano.org/?page_id=279

kuva: Arnaud Beelen / TicTac Art Centre

Rebecca Laube-Pohto on freelancetanssitaiteilija, koreografi ja tanssinopettaja, sekä Keskellä-kollektiivin toinen perustaja ja taiteellinen johtaja. Laube-Pohto toimii tanssitaitelijana erilaisissa projekteissa ja vapaan kentän työryhmissä, sekä tanssin ammattilaistuntien opettajana. Tällä hetkellä Laube-Pohto on erityisen kiinnostunut kehomuistista, hetkessä syntyvästä koreografiasta, läsnäolon tutkimisesta sekä ihmisten ja tilan välisistä yhteyksistä.

Laube-Pohto on opiskellut Passing Through (PT) ja Flying Low (FL) -konseptia/metodia niiden kehittäjän David Zambranon ohjeistuksessa vuodesta 2016 lähtien eri tanssifestivaaleilla sekä ammattilaistyöpajoissa ja hän on osallistunut kahdelle 4-5viikon pituiselle FL/PT -intensiiville TicTac Art Centrellä, Belgiassa (2019 ja 2021). Lisäksi Rebecca on osallistunut EXIN:n PT by 4 -intensiiville Barcelonassa (2020) opettajinaan Zambranon kanssa tiiviisti työskennelleet taiteilijat Edivaldo Ernesto, Milan Herich, Peter Jasko ja Horácio Macuacua, sekä opiskellut tämän lisäksi FL-metodia vuodesta 2014 myös Peter Jaskon ja Milan Herichn ohjeistuksessa. Suomessa Laube-Pohto on osallistunut Tanssille Ry:n avoimien treenirinkien järjestämiseen PT:n saralta, sekä opettanut FL&PT -tunteja ja työpajoja tanssin ammattilaisille Jyväskylässä (mm.KSTK), Tampereella (TREenit Ry) ja Kajaanissa (Routa Company). Näiden lisäksi Laube-Pohto on osallistunut David Zambranon improvisaatio, Soul Project ja Couple Dancing -workshopeille vuodesta 2019 lähtien tähän päivään saakka.