Sisällöt Juhlaviikot II

Juhlaviikko II ohjelman tarkemmat sisällöt.

Liput tilaisuuksiin voit ostaa verkkokaupasta. 

ke 17.11. klo 10-12.00 Score-työpaja, Samee Haapa Leipätehdas 5.kerros sali LEI2, valitettavasti jouduttiin peruuttamaan

Työpaja tutkii estetyn liikkeen mahdollisuuksia liikemateriaalin lähtökohtana sekä vahvoja kontrasteja, joita syntyy näennäisesti päinvastaisten tekniikoiden kuten nykytanssiin usein yhdistetyn vapaan liikkeen ja shibarin solmukohdista.

Työpajan tarkoitus ei ole opettaa shibarin tekniikkaa muutamia perusasioita lukuun ottamatta, vaan se keskittyy solmimaan yhteen nykytanssia ja shibaria esittävän taiteen kysymyksistä käsin.

Työpaja on puhtaasti liikkeellinen työpaja eikä se sisällä alastomuutta tai muita shibariin joskus yhdistettäviä elementtejä. Työpaja käyttää yhtenä teknisenä pohjana kontakti-improvisaatiota, joten se sisältää kosketusta parityöskentelyssä. Voit tulla tunnille kuten mille tahansa nykytanssitunnille eikä sinulla tarvitse olla omia köysiä. Jos kuitenkin haluat ottaa omat köydet mukaan, myös se on sallittua.

Samee Haapa on taiteellinen johtaja, tutkija, ohjaaja, esiintyjä ja dj. Hänellä on tanssijan, näyttelijän ja antropologin tutkinnot. Hän viimeistelee taiteellista väitöstutkimusta Taideyliopiston Teatterikorkeakouluun aiheenaan immersiiviset esitykset ja peliesitykset. Hän on Kaiken keskuksen taiteellinen johtaja. 

pe 19.11. klo 10-12 Score-työpaja, f-ART House, Iiris Laakso Leipätehdas 5. kerros sali LEI2, valitettavasti jouduttiin peruuttamaan

Työpajassa työskennellään f-ART House kollaboraationruumiillisen näyttämöteoksen BODYCTRL esiintyjäntyöllisten tehtävien parissa. Työpajan vetäjänä toimii yksi kuudesta kollaboraation taiteilijoista Iiris Laakso. BODYCTRL-teosprosessia esitellen työpajassa lähestytään lihallisuutta muuttuvana, lepäävänä sekä muotonsa ja merkityksensä kadottavana ja jälleen löytävänä. Kehoon kohdistuvia yhteiskunnallisia kuvastoja pohditaan ruumiillisesti, minkä jälkeen lihallista vapautta kysytään erilaisten liiketehtävien kautta.

Teosesittely löytyy f-ART Housen nettisivuilta https://farthouse.fi/tyot/bodyctrl-2019/.

Laakso on tanssi-ja näyttämötaiteilija, jota tällä hetkellä kiinnostaa ruumiin tunteellisuus, sukupuoli ja ruumiillisen näyttämö potentiaali. Taiteellisen työn rinnalla Laakso on toiminut myös tanssinopettajana, ja kokee näiden välisen dialogin merkitykselliseksi omassa työssään.

pe 19.11. klo 13-15 LOBBAUS-työpaja Roosa Meriläinen, ZOOM:ssa vain suomeksi 

Roosa Meriläinen: "Miten omaa asiaansa saa parhaiten eteenpäin?" Kuuntelu ja yhteistyö ovat avainsanoja silloin, kun lobataan eli pyritään vaikuttamaan poliittisiin päättäjiin. Vaikuttamisella eli lobbaamisella tarkoitetaan poliittisen vaikuttamisen keinoja, joilla voidaan lisätä päättäjien tietoisuutta tärkeäksi koetusta asiasta. Vaikuttamistyö on tärkeää myös tanssin kentällä. Lobbauksella voidaan parhaimmillaan ajaa muutosta ja alan tulevaisuutta toivottuun suuntaan.

Siirretty kevääseen 2022
KYSY MITÄ VAIN -PANEELIKESKUSTELU ja VERKOSTOITUMISTILAISUUS