Kehonhuolto / Body conditioning

Syksy / Autumn 2024

Fatima Witic

Fatima Witick (syntynyt 1964) on Helsinkiläinen kokenut tanssi- ja kehonhallintalajien opettaja. Opetusvuosia on jo yli 37 vuotta. Eniten Fatima on opettanut klassista balettia, mutta myös paljon erilaista jumppaa, kehonhallintaa ja huoltoa erityisesti joogaa (mm. hatha, astanga, restoratiivinen), pilatesta, klassista floorbarrea ja syvävenyttelyä. Fatima on kirjoittanut pilatestekniikasta kirjan: "Pilatesta aloittelijalle, opas hengitys- ja liiketekniikkaan" (Otava 2007) josta jo 3 painosta myyty loppuun. Lisäksi Fatima on osallistunut Varpu Tavin kirjoittamaan "Vaihdevuodet luonnollisesti" (Docendo 2020) kirjaan restoratiivisella joogaosuudella.

www.fatimawitick.com

Fatiman kehonhuolto on joogaa rangalle ja lantiolle. Tunti sopii kaikille. Tunnilla tarvitaan jonkinlainen alusta tai joogamatto. Lisäksi tarvitaan iso pyyhe tai ohut peitto (esim. fleecepeitto) jota voi viikata apuvälineeksi harjoituksiin tukemaan kehoa. Tunnin harjoitukset alkavat seisten, mutta suurin osa harjoituksista tehdään istuen, tai muuten lattiatasolla. Rankaa ja selkää liikutetaan monipuolisilla liikkeillä, pidennyksillä, pyöristyksillä, taivutuksilla ja kierroilla. Samalla aukeavat lantiosta erityisesti pakarat ja sisäreidet. Tunti loppuu loppurentoutukseen.

//

Fatima Witick (b. 1964 in Helsinki) has 37 years of teaching experience classical ballet, yoga, stretching and pilates. The yoga class will focus on opening spine and pelvis and the content suits everybody. You need to bring your own yoga mat and a blanket or a large towel.

Kira Riikonen

Kira Riikonen on toiminut tanssin ammattilaisena vuodesta 2000 alkaen. Valmistuttuaan Laban Centrestä (2000) ja Teatterikorkeakoulun Koreografian MA linjalta (2010) hän on työskennellyt tanssijana ja koreografina Suomessa ja ulkomailla, toimien tanssinkentällä monissa eri rooleissa. Kiinnostus erilaisiin somaattisiin menetelmiin johti joogan parissa Iyengarjoogan opintoihin. hän on toiminut iyengarjoogaopettajana 2018 alkaen. Toinen jalka tanssitaiteessa, toinen jalka tukevasti joogassa on tarjonnut Kiralle luonnollisen ja loputtoman mielenkiintoisen tien kehollisuuden ja ihmisyyden tutkimiseen. Iyengarjoogassa häntä viehättää sen hienovarainen ja tarkka lähestymistapa sekä joogan älykäs soveltaminen kunkin joogaajan tarpeisiin. Varioimisen rikkaus muodostaa kunkin harjoituksen ainutkertaiseksi ja tarkoitukseen sopivaksi – on joogan taidetta, joka kiehtoo Kiraa erityisesti. Monipuolisuus houkuttaa ja haastaa jatkuvalle tutkimusretkelle oman kasvun polulla ja tukee mahdollisuutta kohdata itsensä osana jatkuvaa muutosta.

Tutkimme tunneilla Iyengarjoogalle kuukausirytmin mukaisesti: seisoma-asanoita, eteentaivutuksia, taaksetaivutuksia sekä restoratiivisia asanoita, huomioiden tanssin ammatin kuormituksen ja kehon linjauksen tarpeet.