Baletti / Ballet

KEVÄT / SPRING 2022

Maija Hänninen

Maija Hänninen teki Suomen Kansallisbaletissa yli 25-vuotisen solistisen tanssijanuran. Sen jälkeen hän vieraili useissa Euroopan huippukouluissa ja tutustui eri koulukuntien oppeihin ja näkemyksiin nykyaikaisesta baletinopetuksesta. Nyt Hänninen on ehtinyt opettaa sekä harjoittaa tanssitehtäviä sangen laajasti ympäri maatamme myös yli 25 vuotta. Tunneillaan hän pyrkii kokoamaan liikesarjat siten, että kaikki osallistujat kykenisivät ensisijaisesti anatomisesti oikeaoppisiin suorituksiin.

Anandah Kononen

Suomen Kansallisbaletissa (1993-2016) balettitanssijan uransa tehnyt ANANDAH KONONEN on myös koreografi ja ammatillinen opettaja. Nykyään työskentelee Helsingin tanssiopiston Erikoiskoulutus Ylimmän luokan toisena baletin vastuuopettajana, sekä SM-ja MM-tason muodostelmajoukkueiden vakituisena baletinopettajana HTK:ssa ja Kaarinan taitoluistelijoissa.

www.anandahkononen.com.

Anandah'n balettitunneilla Tanssille ry:ssä keskitytään työstämään omia vahvuuksia paremmiksi. Baletille tyypillinen jalkojen aukikierron oikeaoppinen työstäminen on vain osa kokonaisuutta. Tanssi on kokonaisvaltaista kehon ja mielen hallitsemista sekä tanssillista illuusion luomista. Näitä asioita painotetaan kronologisesti etenevillä tunneilla, jossa tulee vähän hiki!

Thibault Monnier

Hi everyone, I'm Thibault (:tibo), originally french but I moved to Finland in 2013 and now live between both countries. First dancers with the Suomen kansallisbaletti, I then became freelancer in 2018 and worked here in Finland on my own choreographic projects in partnership with Minna Tervamäki, but also abroad: Virpi Pahkinen Dance Company, Biennale di danza di Venezia... Among others. 

I teach only ballet but choreograph only using modern vocabularies, because I like the versatility all dance languages require. Ultimately, I think dance is just one big community, for I don't think labels will remain for very long.

Covid19 brought me to make the best out of my free time and I am now a bachelor of exercice sciences graduate as well as a yoga instructor. Nowadays, I navigate between movement and yoga, helping other become aware of their bodies and minds. I'm looking forward to be back at Tanssille Ry, we will move freely doing some ballet fun stuff! Tervetuloa Kaikille!

Aarne Mäntylä 

Aarne Mäntylä on alun perin Kansallisoopperan balettikoulun kasvatti. Hän on uransa aikana toiminut tanssijana, pedagogina ja erilaisissa tanssialan järjestötehtävissä. Vaikutteensa opetukseen ja opettajuuteensa hän on saanut lähinnä Kansallisoopperan balettikoulussa ja Vaganovan balettiakatemiassa. 

Aarne on toiminut moninaisilla tavoilla tanssinkentällä. Hän on toiminut tanssijana Kansallisbaletissa ja tanssiteatteri Raatikossa sekä useissa erilaisissa kokeellisissa ja taiteiden välisissä projekteissa. Tanssin järjestökentässä hän on vaikuttanut mm. Suomen Tanssitaiteilijoiden liiton sekä Tanssioppilaitosten liiton hallituksissa.

Vantaan Tanssiopistossa hänellä on takanapäin kolmekymmentävuotinen työ rehtorina, tämän lisäksi hän toimi kolmen vuoden ajan Kansallisoopperan balettioppilaitoksen apulaisrehtorina. Nykyisin hän on Vantaan Tanssiopistossa tuntiopettajana.

Kevään tulevat tunnit rakentuvat perinteisen balettitunnin kaavan mukaan tanko- ja keskilattiatyöskentelyyn. Tarkastelemme tunneilla tukijalan tiedostavan käytön sekä liikkeen ajoituksen merkitystä tanssiteknisessä suorituksessa.

Laura Poikolainen

Laura Poikolainen on käynyt tanssiopintonsa Helsingin tanssiopistossa sekä Kansallisoopperan balettioppilaitoksessa. Pedagogiset oppinsa hän sai Savonia ammattikorkeakoulussa (tanssinopettaja amk 2010) sekä Teatterikorkeakoulun tanssi- ja teatteripedagogiikan laitokselta (tanssitaiteen maisteri 2012). Tällä hetkellä Laura opettaa Helsingin tanssiopistossa erikoiskoulutusluokkaa sekä monia muita eri tasoisia balettioppilaita nuorista aikuisiin.

 
Opetuksessaan Laura keskittyy lantion maljan neutraaliin asentoon, toiminnalliseen aukikiertoon ja ylipäätään kehon kokonaisvaltaiseen toiminnallisuuteen musikaalisuutta unohtamatta. Tangossa edetään suhteellisen yksinkertaisilla sarjoilla ja keskilattialla pyritään nauttimaan liikkeestä.Arja Tervo