Baletti / Ballet

kevät / spring 2024

Anni Jokimies

Valmistuttuani sekä Kansallisoopperan balettikoulusta että Baselin teatterin balettikoulusta aloitin urani Suomen Kansallisbaletissa vuonna 2014. Lisäksi olen tanssinut Ballet du Rhinin ja Oklahoma City Balletin kanssa Ranskassa ja Yhdysvalloissa. Tällä hetkellä tanssin freelance-tanssijana. Tunneillani keskityn liikkeen laatuun ja musikaalisuuteen, sekä liikkeen jatkuvuuteen ja siitä nauttimiseen. Opettajana olen kannustava ja positiivinen, ja haluan, että tunnilla on hauskaa!

//

After graduating from Finnish National ballet school and Theater Basel ballet school I started my career at Finnish National Ballet in 2014. I have also danced with Ballet du Rhin and Oklahoma City Ballet. At the moment I dance as a freelance artist. In my classes I concentrate on the quality of the movement and musicality. I'm a positive teacher and I want you to have fun in class!

Anna Konkari

Anna Konkari on Suomen Kansallisbaletin koulun kasvatti, opettajina mm. Marianna Rumjantseva, Tuomo Railo ja Seija Silfverberg. Kiinnitys Kansallisbaletissa alkoi vuonna 1995 ja jatkui aina vuoteen 2020.

Uransa aikana hän tanssi lukuisia solistisia rooleja, mieluisimpina Anna Kareninan Betsy, Joutsenlammen Pikkujoutsenet, Hintriikka Seitsemästä Veljeksestä ja Lillas Pastia baletista Carmen. Moderni ja neo-klassinen repertuaari ovat myös lähellä sydäntä, ja näitä mahtuu uran varrelle paljon.

Sylvie Guillem, Natalia Makarova, Tero Saarinen, Jorma Uotinen, Jiri Kylian, Heinz Spoerli, Marjo Kuusela, Natalia Horezna, David Dawson, Alexei Ratmansky, Jorma Elo, Val Caniparoli ja Javier Torres ovat muutamia koreografeja, joiden kanssa hänellä on ollut ilo ja kunnia tehdä töitä.

Anna on aina rakastanut lavalla oloa ja roolien tulkintaa, ja se näkyy myös hänen tunneillaan. Oikeat liikeradat ovat tärkeitä, mutta erityisen tärkeää on nauttia tanssista, musiikista ja liikkeestä.

//

Anna Konkari is a graduate of the Finnish National Ballet School, with teachers including Marianna Rumjantseva, Tuomo Railo, and Seija Silfverberg. Her engagement with the National Ballet began in 1995 and continued until 2020.

Throughout her career, she performed numerous solo roles, with some of her favorites being Betsy in Anna Karenina, Little Swans in Swan Lake, Hintriikka in The Seven Brothers, and Lillas Pastia in the ballet Carmen. Modern and neo-classical repertoire also hold a special place in her heart, with many performances throughout her career.

Sylvie Guillem, Natalia Makarova, Tero Saarinen, Jorma Uotinen, Jiri Kylian, Heinz Spoerli, Marjo Kuusela, Natalia Horezna, David Dawson, Alexei Ratmansky, Jorma Elo, Val Caniparoli, and Javier Torres are some of the choreographers she has had the pleasure and honor to work with.

Anna has always loved being on stage and interpreting roles, which is evident in her teaching as well. While correct movement patterns are important, equally crucial is the enjoyment of dance, music, and movement.

Anneke Lönnroth

Anneke Lönnroth on Helsingissä syntynyt balettitanssija sekä nykyisin myös baletin opettaja. Hän täydensi jo melko nuorena opintojaan ulkomailla stipendiaattina mm.Bulgariassa ja Pariisissa sekä osallistui kansainvälisiin kilpailuihin.

Lönnroth tanssi mittavan uran Kansallisbaletissa päästyään hyvin nuorena ensin harjoitteljaksi ja jatkaen lähes 30 vuotta. Anneke tanssi baletin laajan repertuaarin solistitehtävissä keskeisimmissä klassisissa teoksissa, lukuisissa nykyteoksissa sekä kokeellisissa moderneissa teoksissa ja workshopeissa edeten erityisesti kertovien balettien päätehtäviin asti. Hän tanssi lukuisissa nykykoreografien teoksissa mm. William Forsyte, Ohad Naharin, Mats Ek, Johnson, Jiri Kylian. Anneke osallistui moniin Kansallisbaletin ulko- ja kotimaan kiertueisiin ja vierailuihin.

Sittemmin Anneke on jatkanut baletin parissa esiintyen pienimuotoisemmin ja vieraillut mm. tanssiteatteri Erissä -viimeisimpänä nimirooli tanssiteos Carmenissa 2023. Hän on opettanut säännöllisesti ammattilaisia sekä harrastelijoita useita vuosia eri tahoilla.

"Tanssijana voisin kuvailla itseäni tinkimättömäksi, vahvaksi, musikaaliseksi ja persoonalliseksi . Näitä ominaisuuksia pyrin tuomaan myös tunneilleni. Saan ammentaa myös siitä kokemuksesta ja opista mitä olen saanut työskennellessäni alan huippuammattilaisten kanssa.

Minulle on treenitunneilla aina ollut tärkeää kunnollinen lämmittely, tankosarjat, joista ei voi tinkiä: Musikaalisuus, vastavoimat, hengitys ja pehmeys.

Baletti on kurinalaista, mutta todella tärkeää on myös nauttia ja heittäytyä ja oivaltaa jotain uutta. Hyvä vuorovaikutus on myös tärkeää. Hyvä tunnelma auttaa oivallukseen ja onnistumiseen!"

Tuomas Hyvönen

Tuomas aloitti uransa tanssijana Suomen Kansallisbaletissa, jonka jälkeen hän tanssi vuosia solistina useissa eri ryhmissä Keski-Euroopassa. Tällä hetkellä Tuomas tanssii Ballet Finlandin riveissä. Hän opettaa Ballet Finlandin ammattilaisten aamutunneilla, jonka lisäksi hänet voi tavata opettamasta mm. StepUp Schoolista tai Somatic Studiolta.

Tuomas on tanssin lisäksi myös fysioterapeutti, joka näkyy hänen tavassaan opettaa. Kansainvälinen kokemus tuntuu Tuomaksen balettitunneilla rytmikkäänä tanssillisuutena ja liikkeen monimuotoisuutena. Tunnit on koostettu jokaisen yksilöllinen anatomia huomioon ottaen ja keho lämmitetään niissä asteittain pehmeästi liikkuen. Erityistä huomiota kiinnitetään kehon kontrolliin mahdollisimman rennolla tavalla.

www.tuomashyvonen.com

Tuomaksen vastaanotto fysioterapia-ajoille löytyy Art Fysiolta Helsingin keskustasta.

vello.fi/artfysio/segment/06ae2b92

Maija Hänninen

Maija Hänninen teki Suomen Kansallisbaletissa yli 25-vuotisen solistisen tanssijanuran. Sen jälkeen hän vieraili useissa Euroopan huippukouluissa ja tutustui eri koulukuntien oppeihin ja näkemyksiin nykyaikaisesta baletinopetuksesta.

Nyt Hänninen on ehtinyt opettaa sekä harjoittaa tanssitehtäviä sangen laajasti ympäri maatamme myös yli 25 vuotta. Tunneillaan hän pyrkii kokoamaan liikesarjat siten, että kaikki osallistujat kykenisivät ensisijaisesti anatomisesti oikeaoppisiin suorituksiin.