Perustiedot

06.01.2020

TANSSILLE ry on helsinkiläisten ammattitanssitaiteilijoiden vuonna 2001 perustama yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää tanssin ammattilaisten ja opiskelijoiden työskentelyolosuhteita sekä kehittää ja ylläpitää ammatin edellyttämää työkuntoa. Yhdistys järjestää Helsingissä säännöllistä ammattitreenausta. TANSSILLE tunnettiin vuoden 2009 alkuun asti Tiloja Tanssille -nimellä.

TANSSILLE -yhdistyksen jäseneksi voi liittyä sellainen oikeuskelpoinen yhteisö tai henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. Jäsenet hyväksyy yhdistyksen hallitus. Tällä hetkellä yhdistykseen kuuluu noin kolmesataa tanssitaiteilijaa.

Tanssille ry:n toiminnan päätarkoitus on ammattitreenauksen järjestäminen. Yhdistys järjestää harjoitustunteja nykytanssissa ja klassisessa baletissa jokaisena arkiaamuna Leipätehtaalla Helsingin Sörnäisissä. Ammattitreenaus on tarkoitettu yhdistyksen jäsenille, jotka työskentelevät ammattimaisesti tanssin alalla tai/ja ovat valmistuneet tanssin alan ammattiin. Myös alaa opiskelevilla on mahdollista anoa oikeutta osallistua tunneille. Yhdistys järjestää myös workshopeja ja kursseja, joiden puitteissa tanssijat pääsevät perehtymään kulloinkin valitun koreografin liikekieleen ja työskentelymetodeihin.

TANSSILLE -yhdistys on saanut tukea toiminnalleen Jenny ja Antti Wihurin rahastolta, Taikelta, Suomen Kulttuurirahastolta, Uudenmaan Taidetoimikunnalta sekä Suomen tanssi- ja sirkustaiteilijat ry:ltä/ Temeltä. Yhteistyössä mukana myös Helsingin Tanssiopisto.