koronaohjeistus 30.8.-12.9.

18.08.2021

20.8.-12.9. koronarajoituksiin viitaten

Soveltuvin osin tilavuokraajamme ohjeistus uusien koronarajoitusten osalta
Helsingin Tanssiopiston tilat

13.8.2021
OHJEISTUS TURVALLISEEN TOIMIMISEEN TOIMIPISTEISSÄ JA TUNNEILLA

Opetuksessa ja toimipisteissämme kiinnitämme erityistä huomiota hygieniaan, siivoukseen ja turvavälien huomioimiseen ja noudatamme aluehallintoviranomaisen ohjeita ja rajoituksia. Luethan huolellisesti alla olevat ohjeet toimimisesta tanssitunneilla sekä toimipisteissämme ja noudatathan myös yleisiä ohjeistuksia. Vetoamme oppilaisiin, että kaikki noudattaisivat annettuja ohjeita ja edellytyksiä. Kiitos!

 • Tuntipaikalle saavutaan juuri ennen tunnin alkua eikä tiloissa vietetä aikaa ennen tuntia tai sen jälkeen. Huomioithan muut paikallaolijat jättämällä turvavälin muihin ja vältät ruuhkaa ovilla.

 • Toivomme, että oppilaat saapuisivat tunnille treeniasu ja hiukset valmiiksi laitettuina, jotta pukuhuoneisiin ei synny ruuhkaa. 

 • Kasvomaskin käyttöä edellytetään kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä oppilailta, joilla ei ole terveydellistä estettä maskin käyttämiseen.

 • Kasvomaskia tulee käyttää vähintäänkin toimipisteiden yleisissä tiloissa ja pukuhuoneissa. Tunnilla kasvomaskia suositellaan käytettäväksi, jos sen käyttö on mahdollista turvallisesti.

 • Tunnille voit osallistua vain täysin terveenä. Älä myöskään tule tunnille, jos on vahva epäilys, että läheiselläsi on koronavirustartunta tai olet muutoin altistunut.

 • Saapuessasi tiloihimme pese kädet saippualla, samoin tunnin päätyttyä. Suosittelemme, että oppilailla on mukanaan oma käsidesipullo, vaikka tiloista löytyykin käsidesipulloja.

 • Opiston jumppamatot eivät ole käytössä. Oppilaat tuovat omat alustat niille tunneille, joilla niitä tarvitaan.

 • Kaikissa studioissamme on päällä maksimaalinen ilmanvaihto.

 • Opettajamme suunnittelevat opetuksen niin, että tarpeetonta fyysistä kontaktia ei tapahdu oppilaiden tai opettajan ja oppilaan välillä. Tarvittaessa harjoituksia tehdään pienemmissä ryhmissä muun ryhmän odottaessa väljästi sivussa.

 • Olemme tarkistaneet salien maksimioppilasmäärät eikä niitä ylitetä. 

 • Opettajat puhdistavat saleissa olevia tartuntapintoja tuntien välissä, joten tämä saattaa viivästyttää tuntien alkua muutamilla minuuteilla.

 • Antoisia tanssitunteja kaikille. Pidetään toisistamme huolta!

YLEISTÄ 20.8.-12.9. AVIN ohjeistuksesta
Tartuntatautilain pykälä 58d:ssä linjataan, että lähikontaktia tulee covid-19-epidemian leviämisen estämiseksi välttää sisätiloissa. Lähikontaktilla tarkoitetaan oleskelua sisätilassa alle kahden metrin etäisyydellä muista ihmisistä yli 15 minuutin ajan, tai fyysistä kontaktia muiden kanssa.

Uusi deltavariantti leviää erittäin tehokkaasti ilmateitse. Myös oireettomat voivat sitä levittää.
FFP-hengityksensuojaimet suojaavat käyttäjäänsä ilmateitse leviäviltä hiukkasilta tehokkaammin kuin tavalliset kirurgiset maskit. Hengityssuojaimia tai maskeja tulee käyttää mikäli turvavälejä ei pystytä pitämään.